Aktuelt

 CORONA:

Kom til tiden ved aftalt konsultation. Ikke kom i god tid og kom alene–for at minimere smittefare.

For opdateret coronainformation: www.coronasmitte.dk

Vaccination mod lungebetændelse/pneumokoksygdom starter 22/4-20. Man er berettiget til vaccination hvis man er over 65 år og har en risikofaktor. Tag kontakt hvis du er i tvivl om du kan få den gratis. Der er også mulighed for at købe og få vaccinationen i klinikken hvis du ikke kan få den gratis.

Pneumokok-bakterien kan være årsag til potentielt alvorlige sygdomme som meningitis, blodforgiftning og lungebetændelse. Nogle personer er i højere risiko for at udvikle disse sygdomme, enten på grund af deres alder, eller fordi de har en anden sygdom i forvejen. Derfor indføres der nu et tilbud om gratis vaccination mod pneumokokker til disse særligt udsatte grupper.

I første omgang gælder tilbuddet om gratis vaccination mod pneumokokker beboere på plejehjem, personer der er fyldt 65 år med visse kroniske lidelser, fx kronisk lungesygdom, samt personer under 65 år med særlig høj risiko for alvorlig pneumokoksygdom, fx ved manglende milt.

Til efteråret forventes det, at tilbuddet udvidestil alle, der er fyldt 65 år og til personer under 65 år i særlig risiko for pneumokoksygdom. Børn bliver allerede tilbudt vaccination mod pneumokokker som en del af det danske børnevaccinationsprogram.

  • INFO  • Receptfornyelse og Tidsbestilling:
    08.00 - 12.00
    13.00 - 14.00

    Tlfnr: 66 12 66 62

    Ved behov kan lægerne ringe tilbage mellem 11.30 og 12.00