Vaccinationer

Rejsevaccinationer foretages hovedsaligt af vores konsultationssygeplejeske Pia.

Rejsevaccination er ikke dækket af sygesikringen. Du skal selv betale for konsultation og vaccination. Skal du ud at rejse og ønsker råd og information om rejsevaccinationen, kan du selv gå ind på www.ssi.dk og finde hvilke vaccinationer du bør have.

Du kan også vælge at skrive el. ringe til vores konsultationssygeplejerske, og hun vil så finde ud af hvilke vaccinationer der er nødvendige samt evt. malariaprofylakse.

Husk at kontakte os i god tid, da nogle vaccinationer skal gives flere gange inden afrejse.

Influenzavaccinationer begynder vi som regel med omkring 1. oktober. Vaccinationen skal foretages senest ved årsskiftet for at sikre en god dækning.

Influenzavaccinationen er gratis for pensionister, førtidspensionister og ved sværere kroniske sygdomme. Den sidste kategori omfatter bl.a. personer med KOL, diabetes og visse hjertesygdomme. Andre kroniske sygdomme er også omfattet, forhør dig i klinikken om du er berettiget til gratis influenzavaccination.

Hvis du ikke er omfattet af de ovennævnte grupper, men alligevel ønsker at blive vaccineret, kan dette ske mod betaling. Se prisen under ”Priser”.

Børnevaccinationer

Det danske vaccinationsprogram ser således ud:

3 mdr:   Di-Te-Ki-Pol-Hib-Hep.B samt pneumokok

5 mdr:   Di-Te-Ki-Pol-Hib-Hep.B samt pneumokok

12 mdr: Di-Te-Ki-Pol-Hib-Hep-B samt pneumokok

15 mdr: MFR

4 år:       MFR

5 år:       Di-Te-Ki samt Polio

12 år:     MFR (overgangsordning). Gardasil for piger indtil 18 år.

Di = difteri. Te = tetanus (stivkrampe). Ki = kighoste. Pol = Polio. Hib = Hæmophilus influenza gr. B (bakterie der giver lungebetændelse og meningitis). MFR = mæslinger, fåresyge og røde hunde. Gardasil = vaccination for livmoderhalskræft.

Pneumokokvaccinationen er indført i det danske børnevaccinationsprogram pr. 1/10 2007 og er en vaccination mod en bakterie der kan give alvorlig lungebetændelse og meningitis.

Det er besluttet at gardasil (vaccination for livmoderhalskræft) bliver en del af det danske  børnevaccinationsprogram for piger fra 1/1 2009.

Læs mere på www.sundhed.dk

  • INFO  • Receptfornyelse og Tidsbestilling:
    08.00 - 12.00
    13.00 - 14.00

    Tlfnr: 66 12 66 62

    Ved behov kan lægerne ringe tilbage mellem 11.30 og 12.00